Geen producten (0)

Bestel Hier direct de nieuwe Garrett Ace Serie modellen!

Garrett Ace 200i metaaldetector Garrett Ace 200i metaaldetector De Garrett Ace 200i behoort…
€ 219,95
Op voorraad
Garrett Ace 300i metaaldetector Garrett Ace 300i metaaldetector De Garrett Ace 300i is de…
€ 319,95
Op voorraad
Garrett Ace 400i metaaldetector Garrett Ace 400i metaaldetector De Garrett Ace 400i is het…
€ 419,95
Op voorraad

De Detectorist aan het woord (1)

De Detectorist aan het woord (1)

In deze rubriek interviewen wij regelmatig mensen uit de metaaldetector hobby. Deze keer hebben wij een interview gehad met Eric Aerts (49) uit België

Eric, Hoelang ben je al met een metaaldetector actief?

Nog maar anderhalf jaar effectief maar al veel langer passief

Hoe is de passie voor de metaaldetectorhobby bij jou ontstaan Eric?

Ik heb altijd al interesse gehad in het verleden ( geschiedenis was vroeger al mijn lievelingsvak op school ) en nu ik met pensioen ben als mijnwerker heb ik er ook de tijd voor om te gaan zoeken met de md. Heb dus altijd al gegraven 

Naar wat zoek je voornamelijk?

Mijn interesse gaat dus ook voornamelijk uit naar munten en oude voorwerpen

Heb je nog meer hobby's naast de metaaldetector hobby?

Naast metaaldetectie heb ik als tweede hobby, het verzamelen van strips en buitenlandse munten en biljetten

Zit je ook aangesloten bij een vereniging of onderhoudt je forums?

Ben erkend als metaaldetectorist in België en beheerder van de fb-groep ' Metaaldetectie Vlaanderen ' en medebeheerder van ' BodemvondstenLimburg ', deze 2 groepen run ik samen met Benjamino Emons die al 30 jaar zoekt

Als je terug in de tijd zou kunnen , naar welke tijd zou je voor even terug willen gaan?

Romeinse of Middeleeuwse Tijd

De Kick die je krijgt bij het graven naar geschiedenis, kan je die aan ons uitleggen?

Bij elke munt of voorwerp uit het verleden krijg ik een speciaal gevoel, gaat mijn hartje wat sneller slaan

Wat is tot nu toe je mooiste vondst en of vondsten? 

Moeilijke vraag, heb riemtongen, muntgewichtjes e.d. gevonden maar het mooiste was voor mij een vuursteenslot ( volledig )

Wat zou je nog graag willen vinden?

Romeins, dat heb ik nog niet mogen vinden, maar de research is bezig en als de dagen terug wat langer worden ga ik ernaar op zoek

Met welke metaaldetector ben je actief?

Ben begonnen met de Garrett ACE 150 ( staat hier nog altijd ) maar na enkele maanden al overgeschakeld naar de Garrett AT PRO International en die heb ik op dit ogenblik nog steeds in gebruik. De ACE 150 neemt mijn dochtertje als ze al eens meegaat

Waarom heb je specifiek gekozen voor de detector waar je nu mee zoekt?

Ik heb gekozen voor de Garrett AT PRO International omdat ik daar toch wel de meeste positieve reviews van kreeg en las. Wat niet wil zeggen dat dit de beste !!!! Heb ook al veel gehoord en gelezen over andere maar ben Garrett gewend

Welke spullen gebruik je allemaal tijdens het zoeken om goed voorbereid op pad te gaan?

Een schep uiteraard, pinpointer heb ik op de md en lukt aardig, heb ook altijd een vondstentas mee met reservebatterijen en een hapje en drankje en zoals nu warme kleding.

Wat zou je alle (collega) zoekers mee willen meegeven voor deze hobby?

Eerst en vooral: vraag altijd toelating aan de eigenaar voor je een veld of eender wat betreed, maak je gegraven putjes netjes dicht ( denk aan je collega-zoekers ). Probeer altijd een babbeltje te slaan met eigenaar en laat je vondsten zien, zij kunnen je dikwijls nog meer van vroeger vertellen en heb je netjes gehandeld dan kan hij je dikwijls aan andere zoekplaatsen helpen. Vaak liggen er langs een veld nog velden en zij kennen de eigenaar dikwijls. Zo heb ik een hele straat met velden langs elkaar waar ik overal mag zoeken. Maar het belangrijkste: wees altijd vriendelijk en vergeet nooit reservebatterijen !!!

Heb je nog tips aan beginners in de metaaldetector hobby?

Zoek veel op, op internet vind je al veel ( hoort ook bij de hobby, en bij slecht weer kan het makkelijk ) Maak een account op een forum of sluit je aan bij een club. En heb geduld want in het begin is het dikwijls oud ijzer maar na een tijdje gaat dat veranderen. Ik vergeet de plaats waar ik mijn eerste munt heb gevonden nooit meer. Als beginner kan je misschien best eerst eens vragen of je mee mag met iemand die wat ervaring heeft, kan je ook veel van leren. Maar het belangrijkste: vraag voldoende informatie aan de verkoper voor je een md koopt, hij kan je precies zeggen welke md je het best neemt naargelang je budget en wat je wil zoeken!

Wil je zelf ook aan het woord? Mail naar info@detectorcenter.nl

2 Reacties

Emons Benjamino
14 January 2016 om 17:18
1
heel mooi gedaan wil ik ook wel eens doen ,Top
Tex
14 January 2016 om 18:32
2
Dank zij Eric Aerts (met een S) en andere heb ik ook gekozen voor de Garret AT Pro.Door op de groep van Metaaldetectie Vlaanderen tips op te volgen ben ik nu een beetje wijzer om netjes te starten en heb ik mijn erkenning aangevraagd .Verder volg ik ook andere forums om te zien wat daar boven gehaald word.Echt leuke hobby ,zelfs in het slijk ploeteren word nu een avontuur.Doe zo verder Eric !

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.