Geen producten (0)
Geen producten (0)

Makro Racer 2 standaard

€ 699,95 € 279,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1 werkdag
Omschrijving

Nokta|Makro Racer 2

De Makro Racer 2, is een uitgebreide versie van de standaard Makro Racer. Met de Racer 2 kunt u nog dieper zoeken en zult u door de toegevoegde Notch, Iron Audio en Tone Break functie in staat zijn meer objecten en minder afval te vinden. De Racer 2 beschikt ook over een iSAT threshold functie (Intelligent Self-Adjusting Threshold) waardoor u zelfs de signalen van de kleine, dieper gelegen objecten nog zult horen + een extra zoekmodus, genaamd Deep, voor nog meer dieptebereik. De Racer 2 beschikt ook over een geheugen zodat u uw detector altijd kunt opstarten in uw voorkeursinstellingen. De Racer 2 is op dit moment een van de diepstzoekende hobby metaaldetectors in ons assortiment.

Makro Racer 2 standaard

Een flitsend design, vibratie, flash verlichting en de mogelijkheid om een bluetooth hoofdtelefoon aan te sluiten. Dit zijn slechts een paar van de hypermoderne snufjes van deze Makro Racer 2 metaaldetector. Ook de techniek is verbluffend. Het reactievermogen en daarmee de herstelsnelheid is extreem snel, hierdoor zult u geen enkel object missen. Het dieptebereik is groter dan concurrende metaaldetectors in deze prijsklasse. Uit de testen blijkt dat deze metaaldetector 1 van de allerbeste metaaldetectors is voor strandzoekers en de natte zoute bodems aan zee!

Nokta|Makro Racer 2 display

Digitale metaaldetector met voorwerp identificatie in nummers
De Makro Racer 2 is een digitale metaaldetector voorzien van een numerieke voorwerp identificatie aflezing. Zodra u een object detecteert verschijnt er een nummer in het midden van uw display. Aan de hand van dit nummer kunt u leren herkenen om welke metaalsoort of objectsoort het gaat. Bijvoorbeld nummer 0-30 staat hoofdzakeiijk voor ijzer, of nummer 76 voor een euromunt en nummer 50-70 voor onder andere goud. De numerieke voorwerpidentificatie van de Makro Racer 2 is zeer nauwkeurig en loopt van 0 t/m 99. Deze metaaldetector weegt slechts 1,4 KG !

Voorwerp discriminatie in nummers
Ongewenste objecten kunt u eenvoudig uitsluiten van uw zoekproces. Ook deze voorwerp discriminatie werkt aan de hand van de nummers op de voorwerp identificatie. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat U objecten met een voorwerp identificatie van nummer 30 of lager (klein ijzer) niet wenst te detecteren. Uw Racer 2 zal dan geen signaal meer geven zodra deze, de ongewenste objecten detecteert. Discriminatie wordt vaak gebruikt om ongewenste objecten zoals spijkers en trekringen uit te kunnen schakelen.

Notch
De Notch functie biedt u de mogelijkheid tot zeer nauwkeurige discriminatie. U kunt nu zelfs specifieke ID nummers discrimineren bv nr 25 en 27 in plaats van een gehele range (0-30). Dit draagt bij aan het doel om meer objecten en minder afval te vinden.

Iron Audio en Tone Break
De Iron audio functie biedt de gebruiker de mogelijkheid om het audiovolume voor ijzer aan te passen, hierdoor kunt u het ijzersignaal beter horen of desgewenst compleet uitschakelen. Deze functie draagt bij aan het beter herkennen va ijzer objecten. Ook beschikt de Racer 2 over een Tone-Break functie.

iSAT Threshold
De iSat Threshold functie kan optioneel worden ingesteld. Deze functie voegt een achtergrondtoon toe, die u het mogelijk maakt het signaal van kleine en/of dieper gelegen objecten te horen. Deze functie biedt u de mogelijkheid kleine objecten op de grens van het bereik van uw detector, toch te kunnen detecteren. De threshold achtergrondtoon is zeer zacht en stabiel en hierdoor niet storend. De signalen zult u zeer duidelijk kunnen horen. Deze functie is ook ideaal voor gemineraliseerde bodems en andere moeilijke bodemomstandigheden. 

Dieptebereik
De Makro Racer 2  zoekt dieper dan vrijwel alle andere metaaldetectoren in deze prijsrange. Het maximale dieptebereik van een metaaldetector hangt altijd af van de bodemsoort, bodemomstandigheden en het formaat van het object. Hierdoor kan men nooit een exacte maximale diepte aangeven. Hoe langer een object in de bodem ligt, hoe sterker het signaal zal worden en hoe dieper men het zal kunnen detecteren. De Makro Racer 2 kan een enkele munt gemiddeld dieper dan 45+ centimeter vinden (Deep mode) en zeer grote objecten tot wel meer dan 2,5 meter diep. 

Pinpointfunctie en diepte indicatie in centimeters
De Makro Racer 2 detector beschikt over een ingebouwde pinpointfunctie waarmee u de exacte plaats van een object in de bodem kunt bepalen. Hierdoor heeft u minder graafwerk en zult u het object eerder kunnen opgraven. Ook beschikt de metaaldetector over een diepte indicator waarmee u de diepte van een object in de bodem kunt aflezen in centimeters nauwkeurig.

Mineralisatie niveau aflezing 
Op het display van de Racer kunt u eenvoudig het mineralisatie niveau van de bodem aflezen. Zo weet u of de bodem hoog gemineraliseerd is of niet. Hoog gemineraliseerde bodems zijn vaak moeilijke bodems voor metaaldetectoren. Bij een hoog mineralisatie niveau kunt u vaak niet het maximale resultaat / diepte bereiken met uw metaaldetector. De Makro Racer 2 is ook uitermate geschikt voor hoog gemineraliseerde bodems en zal hier beter presteren dan vele andere detectoren.

Hoge reactie- en herstelsnelheid
De Makro Racer 2 blinkt uit in haar reactie- en herstelsnelheid. Dit kan van groot belang zijn indien er meerdere objecten vlak naast elkaar liggen en u geen enkel object wenst te missen. Vele metaaldetectors zullen vlak naast elkaar gelegen objecten (binnen enkele  centimeters afstand) aangeven als 1 object waardoor u niet door zult hebben dat er meerdere objecten liggen, hierdoor kunt u objecten missen. Met de Makro Racer 2 zult u geen enkel object missen, gezien de supersnelle reactie- en hersteltijd.

Makro Racer 2 standaard metaaldetector

Bluetooth draadloze hoofdtelefoon (optioneel)
De Makro Racer 2 metaaldetector kan optioneel geleverd worden met een bluetooth draadloze hoofdtelefoon. 

Vibratie en metaalsoortonderscheiding in auditotonen
De Makro Racer 2 beschikt over de mogelijkheid om audiotonen om te zetten in vibratie. In gebieden waar u moeilijk kunt horen en voor doven en slechthorenden is dit ideaal. Om de metaalsoorten (ijzer - goud - zilver etc) nog beter van elkaar te kunnen onderscheiden laat de Racer verschillende audiotonen horen voor de verschillende metaalsoorten. Dit is net als de numerieke voorwerp ID die u op uw display kunt aflezen een goed hulpmiddel om objecten te herkennen en / of van elkaar te onderscheiden.  

Flashlight verlichting
De Makro Racer 2 metaaldetector beschikt over ingebouwde Flashlight verlichting welke u kunt inschakelen tijdens het zoeken in het donker. Dit kan ideaal zijn tijdens het zoeken op donkere locaties en in de avonduren. De ingebouwde Flashlight op de Makro Racer 2 is zeer helder. De Racer beschikt ook over display verlichting.

5 zoekstanden
De Makro Racer beschikt over 4 zoekstanden, te weten:
- Alle metalen
- Twee audiotonen
- Drie audiotonen
- Strand
- Deep (extra diep)
 
Automatische en handmatige grondbalans + groundtracking
Naast de automatische en de handmatige grondbalans beschikt de Makro Racer 2 metaaldetector ook over "groundtracking".  Groundtracking houdt in dat de metaaldetector zich automatisch aanpast op het moment dat u een andere grondsoort betreed.  De groundtrack scant de bodem continue en past zichzelf hier steeds op aan. Deze functie stelt uw metaaldetector continue in op de meeste ideale grondbalans. Grountracking is iets anders dan een automatische grondbalans. Dit laatste betekend dat u de detector op een specifiek moment opdracht kunt geven om de grondbalans automatisch uit te voeren. Tijdens het zoekproces past deze zichzelf echter niet continue aan, aan de wijzigende bodemomstandigheden. Indien u gebruik maakt van Groundtrack heeft dit ook een positief effect op uw dieptebereik, welke continue op een hoog niveau zal blijven.

Frequentie schakelaar
De Racer 2 beschikt over een frequentie schakelaar waarmee u eenvoudig van frequentie kunt wisselen. Dit kan nodig zijn indien er elektronica of andere metaaldetectoren in uw omgeving zijn die op dezelfde frequentie als uw Racer werken en u hier storing van ondervindt.

Geheugen
De Makro Racer 2 beschikt over een geheugen waarin u uw voorkeursinstellingen kunt bewaren. Uw detector zal bij het opstarten automatisch starten in uw voorkeursinstellingen. Uiteraard kunt u ook altijd weer terugkeren naar de fabriekinstellingen.

Batterijlevensduur
De Batterijlevensduur van de Racer bedraagt 25 tot 30 uren op slechts 4 stuks AA Alkaline batterijen (meegeleverd). U kunt er ook voor kiezen oplaadbare batterijen in de metaaldetector te plaatsen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES  
Zoekfrequentie 14 Khz
Techniek VLF
Type metaaldetector Digitaal
Bediening Druktoetsen
Aantal zoekstanden 5 zoekstanden, alle metalen, 2 audiotonen, 3 audiotonen, strand, diep
Zoekspoel 28,5 cm x 18 cm DD ( 11 x 7 inch)
Gewicht metaaldetector 1400 gram
Instelbare lengte  ja, instelbaar 120 - 140 cm
Bedieningspaneel (elektronica) waterdicht nee
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Doelgroep gevorderden, professionals
Type en aantal Batterijen 4 x AA batterijen
Batterijlevensduur 25 - 30 uren
Batterij indicator afleesbaar ja
Dieptebereik afleesbaar ja in centimeters 
Bodem mineralisatie afleesbaar op het display ja
Grondbalans Automatisch, Handmatig en Tracking
Sensitivity (Gevoeligheidsinstelling) instelbaar van 1 - 99
Pinpointfunctie ja
Discriminatie van ongewenste objecten ja (+ iron audio)
Notch ja + tone break + iron audio
Object identificatie in audiotonen (metaalsoortherkenning) ja ( 5 verschillende tonen)
Object identificatie afleesbaar op display (metaalsoortherkenning) ja in nummers 0 - 99 en identificatiebalk
Nummerieke Object identificatie (zeer nauwkeurig)(metaalsoortherkenning)      ja
Volumeregeling ja (draaiknop)
Display Verlichting ja
LED licht in het donker ja, flash
GPS nee
Vibratie als metaaldetectie signaal ja
Frequentie wisselaar ja
Bedieningssoftware in verschillende talen nee
Dieptebereik kleine voorwerpen ( 1 euro) maximaal 45+ cm (deep mode)
Maximaal dieptebereik grote objecten maximaal 250 cm
Geschikt voor gebruik aan waterkant  beperkt, zoekspoel is waterdicht, elektronica niet
Geschikt voor Waden (geheel onderwater) nee
Geschikt voor Duiken nee
Geschikt voor gemineraliseerde bodems ja
Geschikt voor natte zoute bodems (aan zee) ja
Geschikt voor goldnugget detectie (Africa, Australie) nee
Overige extra functies Tone Break, Iron Audio en geheugen

 

LEVERINGSOMVANG
Metaaldetector Makro Racer 2
28,5 cm x 18 cm DD zoekspoel ( 11 x 7 inch) inclusief zoekspoelbeschermer
Hoofdtelefoon
Batterijen 4 x AA
Nederlandse en Engelse handleiding (andere talen op verzoek)
2 jaar garantie

Video's

 

 

 

 

 

Facebook Twitter

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.