general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Algemene informatie Technische Service Center

Service Center

Kooistra Detectors B.V. beschikt over een eigen Technische Service Center. In het Service Center wordt er gewerkt aan onderhoud, service en reparatie opdrachten van onze klanten. Wij zijn een officieel servicepunt voor Garrett, Teknetics, Quest en Nokta | Makro metaaldetectoren. Ook vele andere merken en modellen metaaldetectoren kunt U bij ons laten controleren en / of laten herstellen. Ook metaaldetectors die niet bij ons, maar bij 1 van onze verkooppunten zijn aangeschaft kunt U bij ons onder garantie laten repareren.

Kooistra Detectors verzorgt ook de service, het onderhoud en de reparaties van Garrett Security detectiepoorten. Dit vindt plaats op locatie bij de klant. Het is ook mogelijk service- en onderhoudscontracten bij ons af te sluiten. Wij verzorgen dan periodiek alle controles inclusief ad hoc onderhoud en reparaties.

Voor de divisie kabel- en leidingzoekers is Kooistra Detectors een gecertificeerd kalibratiepunt. In ons Service Center beschikken we over specialistische kalibratie apparatuur waarmee wij uw Leica (en aanverwante merken) kabel- en leidingzoekers kunnen kalibreren en certificeren voor de jaarlijkse keuring.

Wij ontvangen regelmatig producten ter reparatie, die niet defect zijn, maar waarbij het probleem veroorzaakt wordt door lege, zwakke of slechte batterijen. Voordat U een metaaldetector ter reparatie opstuurt, willen wij U vragen te controleren of het defect niet door de batterijen veroorzaakt wordt. U kunt dit controleren door geheel nieuwe batterijen van goede kwaliteit in het systeem te plaatsen en te testen of het defect nog steeds bestaat. Indien U een product ter reparatie aan ons wilt toezenden dient U de volgende instructies te volgen:

  • Print het retourformulier uit, vul het in en stuur het samen met uw defecte apparaat op.
  • Stuur altijd de aankoopfactuur mee.
  • Leg altijd een brief in de doos met een beschrijving van het defect of probleem.
  • Verstuur de metaaldetector naar onderstaand adres onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres.

Download retourformulier

Kooistra Detectors B.V.
Ter attentie van Service en Reparaties
Hoofdstraat 41
9693AE Bad Nieuweschans
The Netherlands

Service Center

Wij zullen uw reparatie vervolgens zo spoedig mogelijk in behandeling nemen. Na ontvangst van uw opdracht duurt het gemiddeld 1 week voordat deze voltooid is. In bijzondere gevallen, waarbij specifieke onderdelen niet voorradig zijn maar moeten worden nabesteld bij de fabrikant, kan dit langer duren. Wij zullen U hier dan over informeren.

Als een product tijdens de garantieperiode defect is en niet te repareren valt, ontvangt U een geheel nieuw apparaat. Indien uw reparatie onder garantie valt, berekenen wij U geen reparatiekosten. Indien U wenst dat wij het toestel per post aan U retourneren berekenen wij hiervoor wel verzendkosten. Het is ook mogelijk om het kosteloos af te komen halen.

Defecten veroorzaakt door uw eigen toedoen, vallen uiteraard niet onder de garantie.

Product garanties zijn overdraagbaar. Dit betekend dat, indien U de detector tijdens de garantieperiode aan een ander persoon verkoopt, deze persoon de nog resterende garantie kan overnemen.

A-merk producten beschikken allen over een uniek serienummer. Aan de hand van het serienummer kunnen we controleren of het product onder garantie valt.